jueves, 26 de marzo de 2020

Mètodes de conservació d’aliments

Mètodes de conservació d’aliments
-Dessecació: va ser una de les primeres tècniques de conservació que es van idear. Com que la humitat facilita la proliferació de microorganismes i aquests són responsables de la putrefacció dels aliments, aplicar calor al producte fins que s’asseguri impedeix que els microorganismes puguin proliferar-hi.









-Liofilització: el producte es congela i després es deixa en una cambra de buit amb l’objectiu de deshidratar-lo i d’aquesta manera eliminar-ne la humitat.














-Fumatge: consisteix a sotmetre els aliments a l’acció del fum.














-Salaó: consisteix a deshidratar els aliments salant-los. La sal actua també com un antisèptic.











- Enllaunament: l’aliment s’escalfa, de manera que moren els microorganismes. Posteriorment d’envasaments al buit, de manera que no el pot afectar cap microorganisme.









-Refrigeració i congelació: les baixen temperatures maten els gèrmens i permeten que els aliments durin mesos.










-Adob: els aliments se submergeixin en un medi on els microorganismes no poden proliferar, com vinagre, aigua i sal.













-Pasteurització: un líquid se sotmet a temperatures molt elevades durant un període de temps molt breu , de manera que es maten tots els microbis.












-Almívar: en aquest procés, en primer lloc s’ha de coure un aliment amb la finalitat d’esterilització-lo. En segon lloc, es recobreix amb una solució saturada d’aigua i sucre.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

La World Wide Web:navegadors

¿Qué es un navegador web? La World Wide Web (www) és un sistemade distribució d'informació format per milers de milions de pàgines web.U...