Mètodes de conservació d’aliments
-Dessecació: va ser una de les primeres tècniques de conservació que es van idear. Com que la humitat facilita la proliferació de microorganismes i aquests són responsables de la putrefacció dels aliments, aplicar calor al producte fins que s’asseguri impedeix que els microorganismes puguin proliferar-hi.
-Liofilització: el producte es congela i després es deixa en una cambra de buit amb l’objectiu de deshidratar-lo i d’aquesta manera eliminar-ne la humitat.
-Fumatge: consisteix a sotmetre els aliments a l’acció del fum.
-Salaó: consisteix a deshidratar els aliments salant-los. La sal actua també com un antisèptic.
- Enllaunament: l’aliment s’escalfa, de manera que moren els microorganismes. Posteriorment d’envasaments al buit, de manera que no el pot afectar cap microorganisme.
-Refrigeració i congelació: les baixen temperatures maten els gèrmens i permeten que els aliments durin mesos.
-Adob: els aliments se submergeixin en un medi on els microorganismes no poden proliferar, com vinagre, aigua i sal.
-Pasteurització: un líquid se sotmet a temperatures molt elevades durant un període de temps molt breu , de manera que es maten tots els microbis.
-Almívar: en aquest procés, en primer lloc s’ha de coure un aliment amb la finalitat d’esterilització-lo. En segon lloc, es recobreix amb una solució saturada d’aigua i sucre.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
La World Wide Web:navegadors
¿Qué es un navegador web? La World Wide Web (www) és un sistemade distribució d'informació format per milers de milions de pàgines web.U...
-
1. Es la parte lógica de un sistema informático, conformado por los programas, datos, información. 2. Procesador de textos que forma parte ...
-
Que es? El CMD (Símbol del Sistema) és una cosa tan incrustat en el sistema operatiu Windows, que es troba gairebé ocult en Windows 10. Aix...
No hay comentarios:
Publicar un comentario